Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Grönkålssallad med bulgur och tahini

12 nov, 2015 
AvRedaktionen
Annons
Karin Högbergs recept på grönkålssallad med bulgur.matblogg-bulgursallad-gronkal-2
Karin Högbergs recept på grönkålssallad med bulgur.

Receptet räcker till 4 portioner.

Grönkålssallad med bulgur

250 g grönkål

6 dl kokt bulgur

4 tomater

2 schalottenlökar

1 rejäl näve persilja

1 granatäpple

Gör så här: Fyll en stor kastrull med vatten och låt koka upp. Skär av stjälkarna från grönkålen och koka grönkålen i ca 1 minut, häll av vattnet och skölj grönkålen med kallt vatten och  låt rinna av. Skär tomaterna i mindre bitar, ca 1×1 cm, hacka schalottenlöken fint och persiljan grovt. Tag ur kärnorna ur granatäpplet. Blanda bulgur, grönkål, tomater, persilja och schalottenlöken. Tillsätt tahini- och avokadodressingen och blanda väl. Toppa med granatäpplekärnorna vid servering.

Annons

Tahini

2 dl sesamfrön

1 dl olivolja

1 nypa salt

Gör så här: Häll sesamfröna i en stekpanna och rosta dem tills de får fin färg. Häll dem i en mixer och häll i olivoljan och salta. Mixa tills du har en slät smet.

Tahini- & avokadodressing

1/2 dl tahini

1 avokado

1/2 dl olivolja

3 msk vatten

saft från 1/2 citron

salt och peppar

Gör så här: Häll samtliga ingredienser i en mixer och mixa till en slät sås.

Karin Högbergs recept på grönkålssallad med bulgur.
Karin Högbergs recept på grönkålssallad med bulgur.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons