Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Havregrynsgröt med tahini och dadelsirap

28 sep, 2017 
AvRedaktionen
Havregrynsgröt med tahini och dadelsirap.
Ljuvlig gröt med nötig smak av tahini som också ger extra mättnad. Toppa med dadelsirap, kokoschips, blåbär och kardemumma. Servera med valfri mjölk.
Annons

2 portioner

Du behöver:

2 dl havregryn

2 dl vatten

en nypa salt

2 msk tahini

Topping:

1 banan

1 dl blåbär, färska eller tinade frysta

kokoschips och dadelsirap

ev. kardemumma

valfri mjölk till servering

Gör så här:

  1. Koka havregryn, vatten och salt till en gröt enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rör ner tahini.
  3. Skiva bananen. Häll upp gröten i tallrikar och lägg på bananen, blåbär, kokoschips och dadelsirap.
  4. Strö ev. över lite mortlad kardemumma och servera med mjölk.

Foto och recept: Sevan

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons