Annons

Annons

Helbakad rotselleri med smörsås

När rotselleri bakas länge i ugnen blir den söt i smaken och får en mjuk konsistens. Väldigt gott ihop med en syrlig smörsås som balanserar sötman.

Helbakad rotselleri med smörsås.

Helbakad rotselleri med smörsås.

Rotellerin går bra att baka i förväg och sedan värmas hel i ugnen eller en stund på grillen. Vill du ha en helt vegetarisk rätt kan du så klart utesluta rommen och t ex blanda ned tångrom eller hackade örter av valfri sort.

Annons

4 port

Du behöver:

rotselleri

Smörsås:

2 msk citronsaft
200 g Arla® Svenskt Smör
1 msk hackad färsk gräslök
1 msk forellrom
1 msk löjrom
salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°.
Skala rotsellerin och gnid in med olja och salt. Baka i nedre delen av ugnen tills den är mjuk rakt igenom, ca 2h.
Skär rotsellerin i klyftor.
Värm citronsaft och vatten i en kastrull. Mixa i smöret med en stavmixer tills såsen tjocknar.
Tillsätt gräslök, forell- löjrom, och smaka av med salt.
Täck rotsellerin med såsen.

Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, för Arla

(128)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar