Annons

Annons

Högrevsburgare med picklad gurka och senapsfrön

Hemmagjorda hamburgare är godast, speciellt om du använder högrevsfärs. Perfekt att lägga på grillen i sommar! Picklad gurka och senapsfrön är goda tillbehör. Gör gärna flera olika minihamburgare, en för varje smak.

Högrevsburgare med picklad gurka och senapsfrön.

Högrevsburgare med picklad gurka och senapsfrön.

4 personer

Du behöver:

600 g högrevsfärs
2 msk Caj P. American Burger kryddmix
Sweet Baby Ray’s Barbecue Sauce
bröd
sallad
krispig bacon
ost
picklade senapsfrön
picklad gurka
hamburgerbröd (recept här)

Annons

Gör så här: 
Smaksätt färsen med kryddan. Forma 4 fina burgare och grilla på het temperatur. Rosta bröden och montera sedan burgarna.

Picklade senapsfrön

1,75 dl vit vinäger av god kvalitet
0,75 dl vatten
50 g socker
5 g salt
100 g gula senapsfrön

Gör så här:
 Vispa samman vinäger, vatten, socker och salt. Blanchera senapsfröna sex gånger, låt dem sedan rinna av. Slå på lagen och låt det mogna i kyl i minst en dag.

Picklad gurka

10 cm slanggurka
2 dl salladslök, tunt skivad
0,5 tsk ättika 24 %
3 tsk strösocker
1 msk flingsalt
1-3 tsk Cholula Hot Sauce

Gör så här:
 Skölj och skiva gurkan tunt. Blanda lök, ättika, socker, salt och Cholula-sås i en rymlig bunke. Vänd i gurkan och se till så att allt blir väl blandat. Lägg över i en tajt burk och ställ gurkan under press kallt i 30 minuter. Slå bort överskottsvätska och servera på burgarna.

Här hittar du fler goda recept på minihamburgare >>

Recept: Caj P:s kock och matkreatör Anders Tegnér

(77)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar