Annons

Annons

Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor är gott till så mycket mer än pyttipanna och Biff à la Lindström. Extra vackra blir inlagda polkabetor.

Inlagda rödbetor. Foto: Jonny Lindh

Inlagda rödbetor. Foto: Jonny Lindh

Vill du lägga in både röda, gula och polkarandiga rödbetor ska de kokas var för sig – och läggas in var för sig då framför allt rödbetor färgar av sig.

Annons

ca 1 liter

Du behöver:

ca 500 g rödbetor, gulbetor, polkabetor
1 dl ättiksprit
2 dl strösocker
3 dl vatten
10 kryddnejlikor
10 hela vitpepparkorn

Gör så här:

Tvätta och koka betorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Låt svalna något och gnugga sedan bort skalet. Skär betorna 
i skivor alternativt klyftor. Lägg ner bitarna i väl rengjorda burkar.

Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull. Rör under värmning tills sockret har löst upp sig. Låt lagen svalna och slå ner i burken så att betorna täcks. Förslut burken och låt stå i kylen i minst 2 dagar.

Av: Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman

Andra gillar också:

(39)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar