Annons

Annons

Isad potatissoppa med bacon, ramslök och kirskål

Krämig potatissoppa, lika god varm som kall! Lägg upp soppan i tallrikar, toppa med vilda kryddor som ramslök och kirskål och avsluta med bacon. Servera genast.

Isad potatissoppa med bacon, ramslök och kirskål.

Isad potatissoppa med bacon, ramslök och kirskål.

4 personer
Tid: 35 minuter

Du behöver:

3 msk olivolja
350 g mjölig kokt potatis (skalad och tärnad)
2 salladslökar (skuren i ringar)
2 schalottenlökar (finhackade)
7 dl färdigblandad grönsaksbuljong
salt och svartpeppar från kvarn
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
100 g bacon
30 stjälkar harsyra
2–3 ramslöksblad
3 stjälkar mynta
15 stjälkar kirskål
5 maskrosblad
20 stjälkar tusensköna

Annons

Gör så här:

Hetta upp olivolja i en stor gryta och fräs potatis, salladslök och schalottenlöken utan att de tar färg. Häll i grönsaksbuljong, smaka av med salt och peppar och låt det sjuda under lock i 20 minuter. Häll i grädden och mjölken och låt allt koka upp. Purea potatissoppan med stavmixer, vill du ha den extra slät kan du passera den genom en sil. Låt stå kallt i minst 3 timmar. Knaperstek bacon, låt rinna av och bryt i bitar. Skölj kryddorna, torka dem försiktigt, noppa bladen från stjälkarna och hacka bladen grovt. Lägg upp soppan i tallrikar, toppa med kryddor och bacon. Servera genast.

Recept och foto: Anke Schütz

(30)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar