Annons

Annons

Karamelliserad ananas med vaniljyoghurt

Grillade nektariner och persikor har väl inte undgått någon. Även ananasens sötma blir mer komplex och framträdande i en ljummen efterrätt. Servera ned vaniljyoghurt och garnera med mynta.

Karamelliserad ananas med vaniljyoghurt.

Karamelliserad ananas med vaniljyoghurt.

Du behöver:

2 ½ dl strösocker
1 vaniljstång, i långa strimlor
600 g färsk ananas,
skalad och klyftad
½ dl limesaft
½ dl lagrad rom

Annons

Till servering:

vaniljyoghurt
färsk mynta

Gör så här:

Strö sockret i en stor stekpanna och värm på medelvärme tills sockret 
smälter och börjar karamellisera, 
4–5 minuter. Lägg ner den skurna vaniljstången och slå på 1 dl vatten under omrörning, var försiktig så att inte karamellen skär sig.

Tillsätt ananasklyftorna och rör om 
då och då tills de karamelliseras, det tar 3–4 minuter. Ställ åt sidan och häll på 
limesaft och rom, rör runt så att allt blandas.

Fördela i skålar, toppa med en klick yoghurt, skeda över lite sockerlag från pannan och garnera med mynta.

Av: Emma Knowles
Foto: William Meppem

(2)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar