Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Karamelliserad ananas med vaniljyoghurt

25 jun, 2019 
AvRedaktionen
Karamelliserad ananas med vaniljyoghurt.
Grillade nektariner och persikor har väl inte undgått någon. Även ananasens sötma blir mer komplex och framträdande i en ljummen efterrätt. Servera med vaniljyoghurt och garnera med mynta.
Annons

Du behöver:

2 ½ dl strösocker

1 vaniljstång, i långa strimlor

600 g färsk ananas,

skalad och klyftad

½ dl limesaft

½ dl lagrad rom

Till servering:

vaniljyoghurt

färsk mynta

Gör så här:

Strö sockret i en stor stekpanna och värm på medelvärme tills sockret smälter och börjar karamellisera, 4–5 minuter. Lägg ner den skurna vaniljstången och slå på 1 dl vatten under omrörning, var försiktig så att inte karamellen skär sig.

Tillsätt ananasklyftorna och rör om då och då tills de karamelliseras, det tar 3–4 minuter. Ställ åt sidan och häll på limesaft och rom, rör runt så att allt blandas.

Fördela i skålar, toppa med en klick yoghurt, skeda över lite sockerlag från pannan och garnera med mynta.

Karamelliserad ananas med vaniljyoghurt.
Karamelliserad ananas med vaniljyoghurt.

Av: Emma Knowles
Foto: William Meppem

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons