Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Köttbullar med potatismos

20 feb, 2016 
AvJenny Norberg
En klassiker som alltid smakar fantastiskt. Här är dock en hemlighet gömd – lite muskot i köttbullssmeten.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Köttbullar med potatismos. Foto: Shutterstock
Köttbullar med potatismos. Foto: Shutterstock

4 personer

Tid: 1 timme

Köttbullar:

1/2 dl ströbröd

1 dl grädde

1/2 kg nötfärs

2 msk gul lök (finhackad)

1 ägg

1 tsk salt

1 krm peppar

1 tsk malen muskotnöt

smör

Gör så här:

Blanda ströbröd och grädde. Låt svälla. Lägg i färs, lök, ägg, salt, peppar och muskot och rör till en jämn smet. Rulla till små bullar, ju mindre desto godare, och stek i smör. Servera med potatismos, lingonsylt och eventuellt gräddsås.

Potatismos:

1 kg mjölig potatis

2 dl standardmjölk

2 msk smör

1/2 tsk salt

vitpeppar

Gör så här:

Skala potatis, skär i bitar och koka i saltat vatten. Häll av i durkslag och pressa potatisen. Tillsätt mjölk, och eventuellt lite kokspad, lite i sänder, rör moset mjukt. Lägg i smör, salt och vitpeppar, rör om.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons