Annons

Annons

Krämig kycklinggryta med sparris och dragon

Mättande och kalorisnål kycklinggryta med sparris och dragon. Den som vill skippar potatisen till och serverar en grönsallad i stället.

Krämig kycklinggryta med sparris och dragon.

Krämig kycklinggryta med sparris och dragon.

4 personer
Tid: 30 minuter

Du behöver:

500 g färskpotatis (valfritt)
4 kycklingbröst
salt och peppar
1 msk rapsolja
1 gul lök (hackad)
2 vitlöksklyftor (pressade)
3 1/2 dl kycklingbuljong
1 liten bunt färsk dragon
175 g grön sparris
3 msk crème fraiche light

Annons

Gör så här:

Koka potatisarna mjuka, häll av vattnet och håll dem varma. Krydda kycklingbrösten med salt och peppar och stek dem i oljan i en stekpanna tillsammans med lök och vitlök tills allt har fått färg och löken mjuknat i cirka 5 minuter, vänd löken och kycklingen hela tiden. Häll över buljongen och 2 dragonkvistar och koka upp. Låt puttra i 5 minuter, vänd kycklingen och tillsätt sparrisen och låt koka vidare i 3 minuter till. Hacka resterande dragon. Fiska upp dragonkvistarna och kontrollera att kycklingen är genomstekt, låt annars koka vidare tills den är klar. Rör ner crème fraiche och dragon och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Servera med potatis eller en grönsallad.

Av: Cassie Best
Foto: Lis Parsons

Tips! Snygg gryta från Mannerström!

I vår utvalda butik Aller Media shop kan du köpa en fin oval gryta i pressgjuten aluminium till ett fantastiskt pris! Grytan har bra värmeledningsförmåga, lång hållbarhet och rymmer 3,5 liter.

Läs mer här!

Andra gillar också:

(0)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar