Annons

Annons

Krämig risotto med nyponrosor och vilda örter

Klassiskt recept på krämig risotto. Piffa upp risotton med nyponrosblommor och vilda örter som maskros och kirskål.

Krämig risotto med nyponrosor och vilda örter.

Krämig risotto med nyponrosor och vilda örter.

4 personer
Tid: 35 minuter

Du behöver:

5 msk olivolja
2 schalottenlökar (finhackade)
200 g avorioris
2 dl vitt vin
1 citron, rivet skal och saft
salt och svartpeppar från kvarn
1/2 tsk socker
7 dl upphettad grönsaksbuljong
12 nyponrosblommor
100 g vilda örter (t ex maskros och kirskål)
1 msk smör
100 g parmesanost (hyvlad)

Annons

Gör så här:

Hetta upp olja i en kastrull och fräs schalottenlöken tills den är genomskinlig men inte fått färg. Häll i riset och låt det fräsa med i 2–3 minuter. Tillsätt vinet och låt det sjuda tills vinet har absorberats. Tillsätt rivet citronskal, citronsaft, salt, peppar, socker och rör om. Tillsätt varm grönsaksbuljong lite i taget under ständig omrörning tills risotton är krämig. Plocka blombladen, skölj kryddorna och torka. Hacka 2/3 av kryddorna. Rör i smör och parmesan i risotton tillsammans med de hackade kryddorna och två tredjedelar av blombladen. Strö över resten vid servering.

Recept och foto: Anke Schütz

(16)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar