Annons

Annons

Laxceviche med mango, gurka och koriander

Ceviche är en latinamerikansk maträtt där man låter rå fisk marinera i bland annat lime, chili och koriander. Här ska laxen få mest plats, så gör störst bitar av den. Servera som förrätt i nubbeglas.

Laxceviche-med-mango,-gurka-och-koriander

6 personer
Tid: 10 minuter + 3 timmar i kyl

Ingredienser:

300 g salmalax i tunna skivor
1 färsk mango, eller fryst (i bitar)
1/2 gurka (urkärnad och hackad)
1 rödlök (finhackad)
1 chili (urkärnad och finhackad)
3 lime, pressad saft
2 krukor färsk koriander (hackad)
flingsalt

Annons

Gör så här:

Rör samman alla ingredienser, smaka av med lite salt. Låt stå svalt i minst 3 timmar, rör om någon gång. Servera i små nubbeglas.

Av: Isabelle Olander
Foto: Lena Grenfelt
Recept: Filippa Löf-Ersson
Assistent: Emma Nilsson, Kevin Trandem

Andra gillar också:

(26)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar