Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Allt du behöver veta om Galentine's Day

11 feb, 2022 
AvMalin Ny
galentines day
Trött på Valentine's Day och romantiska pargrejer var man än tittar? Fira Galentine's Day istället! Eller varför inte både och? Galentine's är till för att fira vänskapen i ditt liv – såhär gör du!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 bästa sätten att fira Galentine påBrand logo
5 bästa sätten att fira Galentine på

På Alla Hjärtans Dag firar vi kärleken i alla former, men visste du att det finns en annan slags typ av kärleksdag som kallas för Galentine's Day? På Galentine's Day är tanken att du ska fira alla dina vänskapsrelationer, vilket är en helt genial idé med tanke på hur mycket vänskap betyder för oss människor. Forskning visar att riktigt bra vänner till och med kan förbättra din hälsa!

Visst, Galentine's Day är inte direkt en officiell högtid, men det behöver inte betyda att den är mindre viktig för det. Vem känner dig utan och innan som en bästa vän, och vem kan du ringa när som helst på dygnet utan att vara orolig för att störa? Om något så förtjänar det att firas! Så passa på att samla ihop dina bästa vänner och fira vänskapens dag i år – här är allt du behöver veta om Galentine's Day!

Annons

när firas Galentine’s Day?

Galentine's Day den 13 februari, det vill säga dagen före Alla Hjärtans Dag. Det är en dag då du firar kärleken du känner till dina vänner, oavsett om de är singlar eller inte, och en dag då du skämmer bort dem med kärlek och uppmärksamhet.

Galentine's day

Var kommer Galentine’s Day ifrån?

Galentine’s Day är från början en fiktiv högtid som uppfanns av karaktären Leslie Knope i serien Parks and Recreation. I seriens andra säsong (som kom 2010) samlar Leslie i avsnittet Galentine’s Day, sina närmaste kvinnliga vänner för att äta brunch tillsammans och fira vänskapen.

– Varje 13 februari brukar mina kvinnliga vänner och jag lämna våra män och pojkvänner hemma och bara fira, och äta frukost. Kvinnor som firar kvinnor, som Leslie säger i avsnittet.

Annons

Tack vare avsnittet introducerades Galentine's Day för en hel värld, och enligt The Atlantic är högtiden så pass omtyckte och välkänd idag, att företag annonserar inför Galentine's Day, trots att den är påhittad. Den nya traditionen är älskad av många, och har blivit ett uppskattat tillfälle att lyfta sin vänner.

Hur firar jag Galentine’s Day?

Det finns inget fel sätt att fira Galentine's på (det bästa med påhittade högtider!), men vi föreslår att dra ihop ett gäng av dina bästa vänner och äta brunch, precis som Leslie Knope. Ni kan också göra er fina och gå ut och äta på favoritrestaurangen, eller varför inte bara samlas hemma hos någon av er och dela på en flaska bubbel?

Om du har en kompis som bor långt bort kan du ta tillfället i akt att få den personen att känna sig lite extra älskad och saknad. Fira dagen genom att skicka blommor eller ett paket fullt av era favoritsaker eller varför inte boka in en FaceTime-dejt och ät middag ihop! Eftersom det är Galentine's Day kan du välja exakt själv hur du vill fira.

Foto: TT/NBC

Källa: Cosmopolitan

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons