Annons

Annons

Marängrulle med vispgrädde och blåbär

Lättbakad marängtårta som kan varieras med olika bär. Hallon eller mandarinklyftor är två klassiker, men här har vi använt blåbär. Garnera med grädde.

Marängrulle med vispgrädde och blåbär.

Marängrulle med vispgrädde och blåbär.

8 personer
Tid: ca 35 min

Du behöver:

6 äggvitor
3 dl strösocker
1 1/2 dl hasselnötskärnor
50 g marsánpulver
4 dl vispgrädde
5 dl blåbär

Annons

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och fortsätt vispa till du får en blank maräng. Hacka nötterna och blanda ner hälften av dem i äggvispet tillsammans med marsánpulvret. Bred ut marängsmeten på en bakpappersklädd plåt och strö över resten av nötterna. Grädda i 20 minuter. Ta ut marängen och låt den svalna. Stjälp upp den på papper. Vispa grädden och bred på det mesta över bottnen. Ta undan några blåbär till garneringen och strö resten över grädden. Rulla ihop från långsidan och lägg på ett fat med skarven ned. Garnera med resten av grädden och blåbären.

Av: Anna Went
Foto: Lisa Björner

(16)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar