Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Så gör du en alkoholfri variant av Whisky sour

31 maj, 2022 
AvGabriella Håkansson
Whisky sour alkoholfri
Whisky sour är en klassisk drink som är en favorit för många. Dessutom funkar den lika bra att göra utan alkohol. Så här gör du en alkoholfri Whisky sour!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 Sommardrinkar du inte vill missaBrand logo
5 Sommardrinkar du inte vill missa

Whisky sour är en drink bestående av whiskey, citronjuice och socker – samt äggvita som ett skum-lager på toppen. Den klassiska drinken Whisky sour är en av de allra mest beställda drinkarna på barer runt om i världen och faller många i smaken då den både är söt och sur. Man tror att drinken har sitt ursprung i Wisconsin, USA, och kom till någon gång runt 1870-talet.

Även om namnet på drinken fokuserar på just spritsorten så går det faktiskt lika bra att göra en Whisky sour utan just whisky.

Annons

Så här gör du en alkoholfri variant av Whisky sour:

Whisky sour

Du behöver:

3 cl sockerlag

6 cl färskpressad citronsaft

6 cl koncentrerad äppeljuice eller päronsaft

1 äggvita

Is

Gör så här:

  1. Häll ner alla ingredienser utom is i en shaker och skaka ordentligt.
  2. Tillsätt is och skaka igen.
  3. Sila upp drinken i ett glas och garnera eventuellt med ett citronskal.

Foto: Unsplash

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons