Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Baconlindad kyckling med fetaost och grönkålspasta

05 jan, 2024 
AvRedaktionen ELLE
Recept på baconlindad kyckling fetaost och grönkålspasta
Skovdal Nordic
Baconlindad kyckling med fetaost bjuder på festlig smak och stämning – till en billig peng. Servera tillsammans med bönpasta och grönkålspesto.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Ännu bättre med Markiz #3 - Pannkakor med tonfiskröraBrand logo
Ännu bättre med Markiz #3 - Pannkakor med tonfiskröra

Baconlindad kyckling med fetaost

Gör kycklingköttet extra saftigt och gott genom att fylla det och sedan slå in det i baconskivor. Servera med bönpasta och grönkålspesto.

6 portioner

Du behöver:

150 g färsk spenat
6 kycklingbröstfiléer, ca 1 kg
Salt och nymald svartpeppar
100 g fetaost eller vitost
250 g baconskivor
30 lagerblad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°, varmluft. Skölj spenaten. Värm den snabbt i en stekpanna.
  2. Skär ett djupt snitt i kycklingbrösten med en vass kniv så att det blir en skåra i mitten. Gnid in kycklingbrösten med salt och peppar. Fyll skåran med spenat och fetaost. Vik ihop.
  3. Linda baconskivor tajt runt kycklingfiléerna så att fyllningen hålls på plats. Stick in 5 lagerblad mellan baconskivorna så att bladen sticker upp.
  4. Lägg kycklingpaketen i en ugnsform och stek i ca 20 minuter mitt i ugnen tills baconet är knaprigt och fått fin färg, kolla så att kycklingen är helt genomstekt.
Annons

Bönpasta med grönkålspesto

6 portioner

Variera och testa bönpasta i stället för pasta gjord på vetemjöl. Servera med grönkålspesto, en spännande variant på det klassiska tillbehöret – det passar så bra till kycklingen!

Du behöver:

300 g bönpasta

Grönkålspesto:

75 g färsk grönkål
1 vitlöksklyfta
2 dl olivolja
½ dl valnötter
½ dl färskriven parmesan
½ tsk salt

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet och låt pastan rinna av i ett durkslag.
  2. Grönkålspesto: Skölj och repa grönkålsbladen från stjälkarna. Släng stjälkarna. Skala vitlöken. Mixa grönkål, vitlök, olja, nötter, parmesan och salt i en mixer till en jämn pesto. Smaka av med salt.
  3. Vänd ner grönkålspeston i pastan och servera till kycklingen.

Recept och foto: Skovdal Nordic

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons