Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Bruschetta med burrata och tryffel

26 maj, 2023 
AvCatarina König
Recept på bruschetta med burrata och tryffel
Bästa och mesta förrätten är utan tvekan bruschetta med burrata toppad med tryffel och färsk basilika.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: PanzanellaBrand logo
Middag hos Wood: Panzanella

Bruschetta med burrata och tryffel

Burrata och tryffel gör bruschettan till lyxmat.

Catarina Königs bruschetta med burrata och tryffel

4–8 portioner

Annons

Du behöver:

250 g romanticatomater på kvist
½ kruka basilika
½ dl olivolja
Salt och nymalen svartpeppar
4–8 skivor surdegsbröd
1 stor vitlöksklyfta
1–2 burrata

Topping:

Några droppar tryffelolja
Färsk tryffel, hyvlad el riven
Färsk basilika
Flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Tärna tomaterna och finhacka basilikan. Lägg i skål, ringla över lite olivolja, salta och peppra. Blanda runt och ställ åt sidan för att dra.
  2. Pensla brödet med olivolja och grilla på grillen eller i grillpanna tills krispigt gyllene. Halvera vitlöksklyftorna. Dra snittsidan av vitlöken mot den rostade ytan av brödet.
  3. Skeda på tomaterna och toppa med en bit krämig burrata.
  4. Ringla över lite olivolja samt några droppar tryffelolja och dekorera med färsk tryffel och färsk basilika. Strö över lite flingsalt och dra något varv med svartepparkvarnen över och servera!

Foto: Catarina König

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons