Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Bruschetta med krabba

24 nov, 2023 
AvEva Boström
AvLouisa Lorang
Recept på bruschetta med krabba
Columbus Leth
Bruschetta med krabba är ett bra tilltugg som går att äta med en hand, då slipper gästerna ställa ifrån sig glaset (och tappa bort det).
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxiga jelloshots med champagneBrand logo
Lyxiga jelloshots med champagne

Bruschetta med krabba

Perfekt som litet snack eller förrätt innan middagen drar igång.

Annons

6 portioner

Du behöver:

6 skivor surdegsbröd
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
200 g krabbkött
200 g crème fraiche
1 tsk citronskal
2 msk citronsaft
Salt och svartpeppar

Topping:

Färska örter
2 tsk citronskal
1 näve färsk dill
1 citron

Gör så här:

  1. Pensla brödskivorna med lite olja och grilla eller rosta dem tills de blir krispiga. Gnugga de krispiga bröden med skalad vitlök. Blanda krabbköttet med crème fraiche i en skål och smaksätt med citronskal- och saft, salt och peppar.
  2. Toppa bröden med krabb-blandningen och garnera med örter, strimlor av citronskal och dill. Servera med små citronklyftor att pressa över.

Foto: Lisa Björner och Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons