Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Chips och dipp med tångrom och dillolja

07 jul, 2023 
AvCatarina König
Så gör du chips och dipp med tångrom och dillolja
Chips och dipp må låta enkelt men tångrom och dillolja ger extra guldkant!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #4 - Surdegsmacka med chèvrekräm och ugnsrostade morötterBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #4 - Surdegsmacka med chèvrekräm och ugnsrostade morötter

Chips och dipp med tångrom och dillolja

Enkelt, lyxigt och magiskt gott.

Catarina Königs chips och lyxig dipp med tångrom och dillolja

4 portioner

Annons

Du behöver:

1 påse lantchips
2 dl smetana
1/2 citron, rivet skal
Salt, efter smak
Nymald svartpeppar
1/2 rödlök
50 g tångrom, stenbitsrom eller löjrom

Dillolja:

1 dl rapsolja
20 g babyspenat
1/2–1 kruka färsk dill

Gör så här:

  1. Dillolja: Mät upp olja i en cylinderformad mixerkanna och lägg i babyspenat och dill.
  2. Mixa med stavmixern tills oljan blir varm. Fortsätt mixa tills den når 60 grader, då kommer smaken bli kraftigare och färgen behållas längre.
  3. Sila av genom en finmaskig sil, eller en ren hushållshandduk som du inte är så rädd om. Ställ åt sidan. Förvaras i kyl om den inte används direkt.
  4. Blanda ihop smetana, rivet citronskal, salt och nymald svartpeppar. Finhacka även rödlöken.
  5. Bred ut citronkrämen på ett fat, ringla över den gröna dilloljan och klicka ut rommen. Strö över rödlöken.
  6. Toppa med färsk dill och ta något varv med svartpepparkvarnen. Servera dippen med krispiga chips.

Foto: Catarina König

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons