Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Fikoncarpaccio med hemgjord pesto och burrata

22 feb, 2024 
AvCatarina König
Recept på fikoncarpaccio med hemgjord pesto och burrata
Catarina König
Testa carpaccio på nytt sätt – med tunt skivade fikon, hemgjord pesto och burrata. En genialisk idé!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmörBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmör

Fikoncarpaccio med hemgjord pesto och burrata

Söta fikon och salt parmesan blir en fin start på middagen.

Överraska gästerna med en fikoncarpaccio med hemgjord pesto och burrata
Catarina König
Annons

4 portioner

Du behöver:

8 färska fikon
2 burrata
Olivolja
Flingsalt
Nymalen svartpeppar

Pesto:

½ dl pinjenötter
1 kruka färsk basilika
1 vitlöksklyfta
¾ dl rapsolja
1–1 ½ dl riven parmesan, 22 månader
2–3 droppar citronsaft
Salt
Nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelhög värme tills de blir gyllene, låt svalna. Mixa samman färsk basilika med vitlök och rapsolja med stavmixer i ett mixerglas. Tillsätt pinjenötterna och pulsa/mixa. Vänd i riven parmesan och smaka av med några droppar citron, salt och nymalen svartpeppar.
  2. Skär fikonet i tunna, tunna skivor med en vass kniv. Lägg ut på tallrikar. Dra isär burratan och lägg en halva på varje tallrik. Ringla över pesto, lite olivolja och strö flingsalt över. Dekorera med färsk basilika och dra något varv med svartpepparkvarnen över.

Foto: Catarina König

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons