Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Flankstek med avokadovinägrett och rosmarinpotatis

12 apr, 2024 
AvLouisa Lorang
Recept på flankstek med avokadovinägrett och rosmarinpotatis
Lene Samsø
Flankstek i all ära men det är avokadovinägretten som lyfter hela rätten. Dessutom får den gott sällskap av rosmarinpotatis! Hur gott låter inte det?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Flankstek med avokadovinägrett

Fint kött förtjänar minst lika fint sällskap – servera med frisk avokadovinägrett och rosmarinpotatis tillagad i gjutjärnspanna på grillen.

6 portioner

Du behöver:

1 flankstek, ca 800 g
1 msk olivolja
Salt och peppar

Avokadovinägrett:

1 dl färskpressad limesaft
1 tsk rörsocker strö
½ tsk malen spiskummin
Svartpeppar
2 mogna avokador
1 grön chili
2 nävar färsk koriander

Gör så här:

  1. Gnid in flanksteken med olja och grilla på grill eller i grillpanna på hög värme i 5–6 minuter på var sida. Salta och låt vila på skärbräda i 10 minuter.
  2. Rör ihop limesaften med rörsocker, spiskummin och peppar till en syrlig vinägrett. Smaka av. Skär avokadoköttet i tärningar. Rensa och finstrimla chilin. Skölj koriandern och hacka den grovt. Vänd ner allt i vinägretten.
  3. Skär flanksteken i tunna skivor. Lägg upp på ett fat och ringla vinägretten över. Servera direkt tillsammans med alla tillbehören.
Flankstek med avokadovinägrett och rosmarinpotatis
Lene Samsø

Rosmarinpotatis med persilja och paprika

Om du kokar potatisen först är de redan mjuka när du lägger dem på grillen och det går snabbt att få till den frasiga ytan.

6 portioner

Du behöver:

1 kg potatis, gärna med skal
2 stjälkar färsk rosmarin
2 msk olivolja
Salt
1 näve slätbladig persilja
1 tsk rökt paprikapulver

Gör så här:

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Låt svalna. Halvera och blanda med hackad rosmarin, olja och salt.
  2. Stek potatisarna gyllene i en gjutjärnspanna på grillen. Alternativt kan du lägga dem i en folieform eller steka dem i ugnen. Vänd ihop de varma potatisarna med hackad persilja och paprikapulver före servering.

Foto: Lene Samsø

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons