Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Grillad havskräfta med grillad romansallad och krämig dilldressing

15 mar, 2022 
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på grillad havskräfta med grillad romansallad och krämig dilldressing
Bara det finaste är nog när det är dags att inviga grillen! Så varför inte grilla havkräftor och romansallad och servera med en krämig dilldressing?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Såser och röror till grillatBrand logo
Såser och röror till grillat

Grillad havskräfta med grillad romansallad och krämig dilldressing

Har du inte provat att grilla sallad förut är det verkligen dags!

Bjud på grillad havskräfta med grillad romansallad och krämig dilldressing

4 portioner

Du behöver:

8 havskräftor
1 litet romansalladshuvud
Olivolja
2 msk hackad färsk dill
1 dl grekisk yoghurt
1 dl crème fraiche
1 citron
Salt och nymalen svartpeppar
8 skivor baguette

Gör så här:

  1. Snitta havskräftsstjärtarna på längden, pensla dem med olivolja och krydda med salt och peppar. Skölj och halvera salladen, pensla den med olja.
  2. Hacka dillen och blanda med yoghurt och crème fraiche. Riv skalet av citronen. Snitta citronen och grilla snittytan. Grilla samtidigt salladen och brödet, grilla sedan havskräftorna i cirka 2 minuter.
  3. Smaksätt dressingen med lite av den grillade citronen och rivet citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  4. Pressa lite grillad citron över havskräftorna och servera dem med grillad sallad, dressing och grillat bröd.

Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons