Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Grillad kalv med salvia, valnötter och pecorino

12 apr, 2024 
AvLouisa Lorang
Recept på grillad kalv med salvia, valnötter och pecorino
columbus leth
Grillad kalv med salvia, valnötter och pecorino är en rätt som osar lyx, utan att vara svår att göra!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Dryckesbitar #8 - Bubblig french 75 med fläderBrand logo
Dryckesbitar #8 - Bubblig french 75 med fläder

Grillad kalv med salvia, valnötter och pecorino

Rätten är enkel och toppingen delikat – precis som i Italien.

Lyxa till det med grillad kalv med salvia, valnötter och pecorino
columbus leth
Annons

10 bufféportioner

Du behöver:

1 kg kalvfilé
3 msk olivolja till stekning
Salt och peppar

Topping:

2 nävar salvia
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja till stekning
1 dl valnötter
Salt
2 nävar slätbladig persilja
50 g pecorinoost
3 msk olivolja

Till servering:

Ev bröd

Gör så här:

  1. Stek filén i olja i stekpanna på superhög värme, så att den blir brynt runt om. Sänk värmen och låt steka färdigt i pannan, tills innertemperaturen är 56–58°, använd termometer. Salta och peppra ordentligt och låt vila i 10 minuter.
  2. Plocka under tiden salviabladen från stjälkarna. Skala vitlöken och skiva tunt. Stek båda lätt gyllene i olja. Hacka valnötterna grovt och låt steka med den sista ½–1 minuten. Salta. Skölj och hacka persiljan och blanda med riven pecorino och olja i en skål. Smaka av med salt.
  3. Skär köttet i tunna skivor. Lägg upp på ett stort fat. Toppa med persiljeblandningen och stekta salviablad. Salta och peppra och servera genast, ev med bröd.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons