Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Kall grön ärtsoppa

26 maj, 2023 
AvSofi Fahrman Engelbert
Recept på kall grön ärtsoppa
En kall ärtsoppa med frisk mynta är en svalkande förrätt dagarna då solen är som varmast!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieostBrand logo
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieost

Kall grön ärtsoppa

Går att förbereda och serveras kall – perfekt!

Läckert grön kall ärtsoppa

4 portioner

Annons

Du behöver:

1 liten schalottenlök
1 msk olivolja
300 g frysta gröna ärter
3 1⁄2 dl höns- eller grönsaksbuljong
2 msk hackad färsk mynta
Salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

1⁄2 dl crème fraiche eller gräddfil
Myntablad
Nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Stek den i olja i en kastrull utan att den tar färg. Tillsätt ärter, buljong och mynta. Låt koka upp och sedan sjuda i cirka 3 minuter.
  2. Mixa soppan i matberedare eller med stavmixer direkt i kastrullen. Späd med mer buljong om soppan är för tjock. Smaka av med salt och peppar.
  3. Häll upp i till exempel små glas och toppa med crème fraiche eller gräddfil. Garnera med mynta och ta några varv med pepparkvarnen över alltihop.

Foto: Matilda Lindeblad

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons