Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Kycklingsallad med valnötsvinägrett

23 feb, 2024 
AvLouisa Lorang
Recept på kycklingsallad med valnötsvinägrett
Columbus Leth
Den här lilla kycklingsalladen tas till nya höjder med valnötsvinägretten. Lägg upp i skålar och underlätta för gästerna på buffébordet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxiga och heta snabbnudlarBrand logo
Lyxiga och heta snabbnudlar

Kycklingsallad med valnötsvinägrett

Kycklingsallad sitter som pucken i plocken på buffébordet.

Annons

6 portioner

Du behöver:

3 kycklingbröstfiléer
Salt
100 g grön sparris
50 g valnötter
1 knippe gräslök
1 näve körvel

Valnötsvinägrett:

1 ½ msk dijonsenap
1 ½ msk flytande honung
4 msk rödvinsvinäger
2 msk valnötsolja
3 msk olivolja
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Vispa ihop senap och honung i en skål. Vispa ner vinäger och sedan valnöts- och olivolja. Smaka av med salt och peppar samt ev mer honung eller vinäger. Låt dra fram till servering.
  2. Koka kycklingfiléerna i saltat vatten i 16–18 minuter. Låt svalna och dela i mindre bitar. Bryt av och släng bort den nedersta, träiga änden av sparrisen. Ge sparrisen ett kort uppkok i en kastrull, kyl ner i kallt vatten och skär i mindre bitar. Hacka valnötterna grovt. Vänd ihop kyckling, sparris och valnötter med vinägretten. Skölj och hacka örterna och vänd ner det mesta i salladen (spara resten till garnering). Smaka av. Lägg upp kycklingsalladen i portionsskålar, eller på ett fat, och toppa med resten av örterna.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons