Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Laxröra med ­ärtskott och rostat rågbröd

23 feb, 2024 
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på laxröra med ärtskott och rostat rågbröd
Stine Christiansen
Förvandla varmrökt lax till en krämig röra och servera tillsammans med krispigt rostat rågbröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.Brand logo
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.

Laxröra med ­ärtskott och rostat rågbröd

Härligt krämig laxrätt med ­krispiga ärtskott på toppen.

Annons

4 portioner

Du behöver:

250 g varmrökt lax
½ rödlök
1 kruka gräslök
2 msk crème fraiche
2 msk majonnäs
½ tsk dijonsenap
2 tsk citronsaft
Salt och peppar
1 msk kapris

Till servering:

4 skivor bröd
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 näve ärtskott

Gör så här:

  1. Ta bort skinnet från laxen och finfördela köttet med 2 gafflar. Skala och finhacka rödlöken. Rör ihop crème fraiche, senap och citronsaft i en skål och smaka av med salt och peppar. Vänd ihop med lax, rödlök, gräslök och avrunnen kapris och lägg upp i 4 små portionsskålar eller glas. Kyl fram till servering.
  2. Pensla brödskivorna med olja, salta med flingsalt och stek dem spröda på bägge sidor i en stekpanna. Skär i smala stavar. Toppa röran med ärtskott och servera med rostade brödsstavar.

Foto: Stine Christianssen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons