Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Ostron med ­tabasco och riven fryst tomat

24 nov, 2023 
AvCatarina König
Recept på ostron med tabasco med riven fryst tomat
Catarina König
Ostron sätter guldkant på vilken middag som helst! Här serveras de med tabasco och riven fryst tomat.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxiga och heta snabbnudlarBrand logo
Lyxiga och heta snabbnudlar

Ostron med ­tabasco och riven fryst tomat

Riven tomat blir en häftig effekt. Frys in tomaten dagen innan för att kunna riva den.

Festa till det med ostron med tabasco och riven fryst tomat
Catarina König
Annons

4 portioner

Du behöver:

8 ostron
1 tomat, fryst
1 msk finhackad schalottenlök
1 ½ msk rödvinsvinäger
1 krm tabasco

Gör så här:

  1. Lägg tomaten i frysen dagen innan servering.
  2. Öppna ostronen med en ostronkniv, skär av muskeln och lossa ostronet.
  3. Blanda samman schalottenlök, rödvinsvinäger och tabasco i en liten skål eller litet glas.
  4. Lägg upp ostronen på ett fat med is och skeda på vinäger- och schalottenlöken.
  5. Precis innan servering, riv över den frysta tomaten och servera direkt.

Foto: Catarina König

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons