Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Pasta med salsiccia, tomat och parmesan

05 jan, 2023 
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på pasta med salsiccia, tomat och parmesan
Salsiccia är som gjord för att serveras med hackade tomater, färsk pasta och riven parmesan. En riktigt enkel men ack så god rätt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: PanzanellaBrand logo
Middag hos Wood: Panzanella

Pasta med salsiccia, tomat och parmesan

Inkråmet i en salsiccia är full av smak och formas lätt till små köttbullar.

Så gör du en pasta med salsiccia, tomat och parmesan

2 portioner

Annons

Du behöver:

300 g salsiccia (eller merguez)
1 msk olivolja till stekning
1 frp hackade tomater (gärna med örter)
3 dl kycklingbuljong
100 g körsbärstomater
250 g färsk pasta (t ex tagliatelle)
Salt och peppar

Till servering:

En näve bladpersilja
Parmesan

Gör så här:

  1. Tryck ut innanmätet ur korvarna i små kluttar och stek i olja i en djup panna tills gyllene och spröda. Skaka pannan då och då, så att köttbullarna blir runda.
  2. Tillsätt hackade tomater och buljong och låt koka upp. Skölj körsbärstomaterna och lägg dem i pannan tillsammans med okokt pasta. Lägg på lock och låt puttra i ca 10 minuter, tills pastan är kokt och al dente. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servering: Skölj och hacka persiljan och strö över pastan tillsammans med nyriven parmesan. Servera genast.

Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons