Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Krämig potatissallad med rädisor och äpple

26 maj, 2023 
AvRedaktionen ELLE
Recept på krämig potatissallad med rädisor och äpple
Nypotatis, äpple, sockerärtor och rädisor möts här i en krämig sallad – som gjord för att serveras till grillmiddagen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieostBrand logo
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieost

Krämig potatissallad med rädisor och äpple

Krämigt god, en klassiker på sommarens buffébord.

Klassisk potatissallad med rädisor och äpple hör hemma på sommaren alla buffébord

6 portioner

Annons

Du behöver:

1 1/2 kilo nypotatis
2 salladslökar
1 saltgurka
1 krispigt äpple
5 dl gräddfil eller havre fraiche
1 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
3 msk kapris
Salt och svartpeppar

Toppning:

1 knippe solrosskott
150 g sockerärtor
1 knippe rädisor

Gör så här:

  1. Skölj och skrubba potatisen, koka den i mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet. Lägg en ren diskhandduk mellan locket och grytan och låt potatisen ånga av sig ett tag. Låt potatisen svalna.
  2. Hacka salladslöken fint, skär applet och saltgurkan i små tärningar och strimla sockerärtorna. Blanda alla ingredienser förutom potatisen, smaka av med salt och peppar.
  3. Skär potatisen på mitten och vänd försiktigt ner i såsen så de inte går sönder.
  4. Servera potatissalladen på ett stort fat. Skär lövtunna skivor av rädisorna och dela sockerärtorna på mitten och lägg över potatissalladen. Toppa med solrosskott, citronsaft och lite mer peppar.

Recept och foto: Malin Persson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons