Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Rimmad torsk med rödbetor och senapsgrädde

14 dec, 2022 
AvTimm Vladimir
Recept på rimmad torsk med rödbetor och senapsgrädde
Rimmad torsk med rödbetor och senapsgrädde är en visuellt vacker och minst lika god förrätt att börja middagen med.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chips med löjromsdippBrand logo
Chips med löjromsdipp

Rimmad torsk med rödbetor och senapsgrädde

Pigg och fräsch förrätt. Blanda gärna röda, gula och polkabetor för att få en extra vacker tallrik.

Rimmad torsk med rödbetor och senapsgrädde är en pigg och fräsch förrätt

4 personer

Annons

Du behöver:

500 g fryst torskrygg
2 msk salt
2 msk socker
2 rödbetor

Senapsgrädde:

2 1/2 dl vispgrädde
1 citron, saft och rivet skal
1 msk grov senap

Till servering:

Färska örter

Gör så här:

  1. Tina torsken i kylen över natten. Klappa in salt och socker över den, packa in i plastfolie och ställ tillbaka i kylen i 12–24 timmar. Skölj sedan av saltet och sockret och skär i tunna skivor.
  2. Rör ihop grädden med citronsaft, rivet citronskal och senap. Låt stå 30 minuter i kylen tills den tjocknar lite.
  3. Skala rödbetorna och skär i tunna skivor, gärna med mandolin. Lägg i skål med isvatten så de blir extra krispiga.
  4. Fördela torskskivorna på tallrikar, häll över senapsgrädden, garnera med rödbetsskivor och örter.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons