Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Sallad med farfalle, lax och färska ärtor

22 feb, 2024 
AvSilvia Palma
Recept på sallad med farfalle, lax och färska ärtor
PALMA SILVIA
Satsa på en pastasallad utöver det vanliga – med hemgjord farfalle, lax och färska ärtor. Toppa med en enkel senapsdressing.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumiBrand logo
Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumi

Sallad med farfalle, lax och färska ärtor

Vårens fräschaste sallad – passar även fint på ett buffébord.

Annons

4 portioner

Du behöver:

8 ¼ dl (500 g) vetemjöl, gärna tipo 00
5 ägg
1 msk extra virgin olivolja
200 g varmrökt lax
50 g ruccola
2 små gurkor
100 g färska ärtor utan skal

Dressing:

1 tsk dijonsenap
2 dl olivolja
½ dl vitvinsvinäger
1 tsk hackad dill + lite till servering
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Häll upp mjölet i en stor vid skål och gör en grop i mitten, tillsätt äggen och olivoljan däri. Vispa ihop ägg och olivolja med hjälp av en gaffel. Tillsätt mjölet från kanterna, lite i taget, och rör om tills det är väl blandat. Knåda sedan med händerna (eller med en matberedare) tills du får en smidig och elastisk deg.
  2. Forma degen till en boll. Pudra lite mjöl på den och slå in i plastfolie. Låt vila i kylen i minst 30 minuter. Kavla ut degen med hjälp av en kavel (eller med pastamaskin) till 2 mm tjocklek. Skär pastan i rektanglar på 6 x 3 cm. Nyp tag i pastarektangeln i mitten och tryck till för att skapa en rosettformad farfalle.
  3. Dressingen: Lägg senapen i en skål och tillsätt oljan i en tunn stråle medan du vispar kraftigt. Tillsätt vinägern medan du fortfarande vispar blandningen. Tillsätt dill och blanda om, smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pastan i rikligt saltat vatten till al dente, sila av. Blanda ruccola, skivade gurkor, färska ärter, laxen i bitar samt farfalle. Tillsätt dressingen och servera salladen med mer färsk dill.

Foto: Silvia Palma

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons