Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Smördegstarte med ägg, sparris och parmaskinka

23 feb, 2024 
AvLouisa Lorang
Recept på smördegstarte med ägg, sparris och parmaskinka
Columbus Leth
Gör din smördegstarte extra matig med ägg, sparris och parmaskinka. Gott till fredagsmyset!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångromBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångrom

Smördegstarte med ägg, sparris och parmaskinka

Den läckra och frasiga tarten kan mätta två hungriga eller ställas på en buffé för fyra.

Läcker smördegstarte med ägg, sparris och parmaskinka
Columbus Leth
Annons

4 portioner

Du behöver:

1 rulle smördeg
2 dl crème fraiche
Salt och peppar
250 g grön sparris
1 stor gul lök
4 ägg
85 g parmaskinka
1 näve färsk basilika
2 nävar rucola
2 msk olivolja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen på en bakplåtspappersklädd plåt. Bred med crème fraiche, salta och peppra.
  2. Bryt av den nedersta, träiga delen på sparrisen och släng bort. Fördela sparrisen på tarten. Skala löken och skär mittendelen i fyra tjocka ringar (spara resten till ett annat tillfälle). Dela äggen i vitor och gulor, fördela vitorna över tarten och lägg en lökring på varje vita.
  3. Grädda tarten i ugnen i 15–20 minuter. Lägg gulorna på vitorna och grädda i ytterligare 5–7 minuter, tills tarten är spröd och gyllene.
  4. Toppa den varma tarten med skinka, basilika och rucola, salta och peppra. Ringla lite olivolja över och servera.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons