Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Snäckpasta med bolognese

05 jan, 2023 
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på snäckpasta med bolognese
Det är riktigt läckert att servera snäckpasta i jumbostorlek, särskilt om de är fyllda med en vällagad bolognese.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Snäckpasta med bolognese

Snabbt och enkelt och fullproppat med goda smaker.

Läcker snäckpasta i jumboformat med bolognese

4 portioner

Annons

Du behöver:

200 g pastasnäckor i jumbostorlek
2 vitlöksklyftor
150 g ostronskivling
300 g nötfärs
1 msk olivolja till stekning
1 msk koncentrerad tomatpuré
Salt och nymalen svartpeppar
1 förpackning tomatkross smaksatt med basilika
100 g riven mozzarella

Gör så här:

  1. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten. Skala och hacka vitlöken fint. Rensa svampen och skär i små bitar.
  2. Bryn färsen i olja i en stekpanna. Tillsätt vitlök och svamp och låt steka med i ett par minuter. Blanda ner tomatpuré och krydda med salt och peppar.
  3. Värm ugnen till 200°. Fördela köttfärsen i pastasnäckorna och lägg dem i ett ugnsfast fat på en botten av krossade tomater. Strö riven mozzarella över och grädda i ugnen i ca 20 minuter.

Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons