Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Spaghetti med glöggbolognese

06 okt, 2023 
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på spaghetti med glöggbolognese
Nästa gång du lagar köttfärssås och spaghetti tillsätter du en skvätt glögg och vips så har du en kryddig glöggbolognese som slår alla andra!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxig mac and cheese med brynt salviaBrand logo
Lyxig mac and cheese med brynt salvia

Spaghetti med glöggbolognese

En liten skvätt glögg gör såsen mustig och kryddig.

Kryddig och mustig spaghetti med glöggbolognese

4 portioner

Annons

Du behöver:

1 lök
2 morötter
3 stjälkar selleri
1 1/2 msk olivolja för stekning
500 g nötfärs
1 tsk paprikapulver
1 msk herbes de provence
2 msk tomatpuré
1 dl glögg
1 burk krossade tomater
1/2 dl oxbuljong
1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk strösocker
Salt och svartpeppar

Till servering:

400 g färsk pasta
50 g parmesan
1 handfull bladpersilja

Gör så här:

  1. Skala och hacka löken fint. Skala morötterna och rensa sellerin och skär båda i små tärningar. Värm upp oljan i en gryta och stek lök, morötter och selleri i 2–3 minuter på medelvärme. Tillsätt nötfärsen och bryn den. Tillsätt kryddor, tomatpuré och glögg och låt det koka in. Tillsätt krossade tomater och buljong och låt såsen koka upp. Sänk värmen och låt såsen sjuda under lock i minst 40minuter (gärna upp till 3 timmar om du har tid). Runda av såsen med lite grädde och smaka av med socker, salt och peppar.
  2. Till servering: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Servera pastan och såsen i djupa tallrikar och strö över färskriven parmesan. Garnera med persilja.

Foto: Peter Kam

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons