Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Spaghetti med räkor och avokadokräm

12 feb, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på spaghetti med räkor och avokadokräm
Avokado kan användas till så mycket mer än guacamole eller som tillbehör i sallad. Mixad avokado med färsk basilika blir en perfekt kräm att äta med spaghetti och räkor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunnaBrand logo
5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunna

Spaghetti med räkor och avokadokräm

Frisk och krämig pasta med lyxiga räkor och fyllig avokadokräm.

Enkelt recept på spaghetti med räkor och avokadokräm

4 portioner

Du behöver:

400 g spaghetti
500 g MSC-märkta stora räkor
Salt och peppar
1 msk olivolja

Avokadokräm:

2 avokador
1 näve färsk basilika
50 g färsk spenat
2 msk olivolja
½ citron
Salt och nymalen svartpeppar

Garnering:

Färsk basilika

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Gör sedan avokadokrämen: Dela avokadorna, ta bort kärnorna och skrapa ur köttet. Mixa avokado, basilika, spenat och olja till en slät kräm. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  2. Skala räkorna och pilla bort tarmen men behåll skalet längst ut på stjärten.
  3. Använder du stora råa räkor – stek dem snabbt i olja i en panna på hög värme. De är klara när de skiftar färg, steks de för länge blir de sega.
  4. Vänd ihop den kokta pastan med avokadokrämen, toppa med räkor och basilika och servera.

Recept: Emma Martiny, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Winnie Methmann, Betina Hastoft, Chris Tonnesen

LÄS MER: Bloggarnas 10 populäraste pastarecept!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons