Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Sparris med chiliräkor och limedressing

12 jul, 2022 
AvLouisa Lorang
Recept på sparris med chiliräkor och limedressing
Nej, vi kan inte få nog av sparris! Låt de smaka som bäst med heta chiliräkor och syrlig limedressing!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspastaBrand logo
Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta

Sparris med chiliräkor och limedressing

Vackert med läckra smaker och piggt sting av chili och syrlig dressing.

Bjud på sparris med chiliräkor och limedressing

4 portioner

Annons

Du behöver:

2 knippen grön sparris
2 msk olivolja
Salt
75 g babyspenat
1 citron
1 knippe färsk dill
Svartpeppar

Chiliräkor:

½ färsk röd chili
200 g skalade räkor
½ citron
2 msk olivolja
Salt

Limedressing:

2 dl grekisk yoghurt
1 lime
1 tsk dijonsenap
Salt och nymalen svartpeppar

Garnering:

Dill

Gör så här:

  1. Bryt av och kasta de nedre träiga delarna på sparrisarna. Koka sparrisarna i lättsaltat vatten i 3 minuter. Låt droppa av och vänd runt i hälften av oljan och salt i en skål.
  2. Skölj och torka spenaten och vänd ner med resterande olja, citronsaft, plockad dill (spar gärna lite till garnering), salt och peppar i en annan skål.
  3. Hacka chilin fint. Blanda räkor, chili, citronsaft, olja och salt.
  4. Blanda yoghurt med limesaft, senap, salt och peppar. Fördela spenaten på tallrikar, lägg sparris ovanpå. Toppa med limedressing och chiliräkor och strö dill över.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons