Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Tagliatelle med sparris och parmaskinka

26 maj, 2023 
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på tagliatelle med sparris och parmaskinka
Stek parmaskinka i ugnen och den blir alldeles frasig – ett ljuvligt tillskott till denna tagliatelle med sparris.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: VodkapastaBrand logo
Middag hos Wood: Vodkapasta

Tagliatelle med sparris och parmaskinka

Den frasiga parmaskinkan är underbar!

Otroligt god och lättlagad tagliatelle med sparris och parmaskinka

4 portioner

Annons

Du behöver:

300 g tagliatelle, gärna färsk
300 g grön sparris
6 salladslökar
25 g smör
1 dl hönsbuljong
1 dl vispgrädde
Ca 1 msk pressad citron
Salt och nymald peppar

Tillbehör:

8 skivor parmaskinka
50 g parmesanost

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av.
  2. Sätt ugnen på 200°. Fördela parmaskivorna på en plåt med bakplåtspapper och stek dem spröda i ugnen, 5–10 minuter. Låt torka på hushållspapper.
  3. Bryt av och släng den träiga änden på sparrisstjälkarna. Skär resten i sneda bitar. Ansa och finhacka salladslöken.Stek lök och sparris i smöret ca 2 minuter, så att de behåller sin spänst. Tillsätt buljong och grädde och låt småkoka 2 minuter. Smaka av med citron, salt och peppar.
  4. Vänd runt pastan i sparrissåsen. Servera i djupa tallrikar med den spröda skinkan, riven parmesan och lite extra svartpeppar.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons