Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Vanilj­cheesecake i glas och ­lemoncurd

12 apr, 2024 
AvCatarina König
Recept på vaniljcheesecake i glas och lemoncurd
Catarina König
Vi älskar när desserter serveras i glas – precis som denna lyxiga vaniljcheesecake och lemoncurd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood #8: Chokladfudgepudding med glassBrand logo
Middag hos Wood #8: Chokladfudgepudding med glass

Vanilj­cheesecake i glas och ­lemoncurd

Enkel att förbereda och jättegod.

Annons

6 portioner

Du behöver:

6 digestivekex
30 g smör
200 g färskost
1 ½ dl vispgrädde
¾ dl florsocker
½ tsk vaniljpasta (eller 1 tsk vaniljsocker)

Lemoncurd:

2 stora citroner
¾ dl socker
½ msk majsstärkelse
1 ägg
20 g smör

Till servering:

Citronzest eller citronmeliss

Gör så här:

  1. Smält smöret. Krossa kexen med mortel och blanda sedan med smöret. Portionera ut kexblandningen i serveringsglas. Vispa samman färskost, vispgrädde, florsocker och vaniljpasta till en fluffig cheesecake. Spritsa eller klicka i cheesecakesmeten i glasen. Ställ svalt.
  2. Pressa citronerna och sila ner saften i en kastrull. Tillsätt socker, majsstärkelse och ägget, vispa ihop. Låt tjockna på plattan på medelhög värme under konstant vispning till en gul fin kräm. Dra krämen bort från plattan och rör till sist i smöret som gör lemon curden glansig. Sila curden om den inte är helt slät och fin.
  3. Skeda på lemoncurden på cheesecaken och låt stå i kylskåpet fram till servering.
  4. Dekorera med rivet citronskal eller citronmeliss.

Foto: Catarina König

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons