Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Våra bästa brunchfavoriter

28 dec, 2020 
Lyxiga pannkakor, frasig granola med yoghurt och matiga muffins – dags att bjuda på brunch!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
4 tips för en lyxig brunch hemmaBrand logo
4 tips för en lyxig brunch hemma

Amerikanska blåbärspannkakor med lönnsirap

Amerikanska pannkakor med blåbär.

Alla, oavsett ålder, blir lyckliga av pannkakor med blåbär på brunchbordet.

Annons

4 portioner

2 ägg

3 dl lättfil

50 g smör, plus lite till gräddning

3 ⅓ dl (200 g) vetemjöl

1 tsk bakpulver

1/2 tsk bikarbonat

2 msk strösocker

1 knivsudd salt

150 g blåbär

till servering

1 dl lönnsirap

stora färska eller mindre upptinade blåbär

Gör så här:

  1. Vispa upp ägg och fil. Smält smöret i en liten kastrull.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat i en skål. Vispa ner mjölblandningen i äggvispet. Blanda ner det smälta smöret.
  3. Smält lite smör i en stekpanna. Skeda ner små klickar av smet i pannan, strö lite blåbär över varje klick och stek gyllene på bägge sidor.
  4. Servera plättarna med sirap och blåbär.

Yoghurt med granola och hemkokt plommonsylt

Yoghurt med granola.

Gör egen lyxig plommonsylt. Superenkelt och så gott med äkta vanilj.

1 burk sylt

450 g plommon

1 vaniljstång

1 ½ dl vatten

1 dl (100 g) strösocker

till servering

naturell yoghurt, gärna grekisk

Annons

krispig granola

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 125°. Skölj plommonen, halvera och kärna ur dem. Lägg plommonen i en ren glasburk med lock. Snitta vaniljstången och skrapa ut fröna.
  2. Koka upp vaniljfrön och den tomma vaniljstången med vatten och socker i en kastrull.
  3. Häll vätskan över plommonen och lägg ett lock löst över burken. Ställ in i ugnen. Slå av värmen så snart vätskan börjar koka. Skruva fast locket (använd en grytlapp) och låt innehållet svalna helt.
  4. Vid servering: Klicka upp lite skyr eller yoghurt i ett glas, strö granola över och toppa med hemkokt plommonsylt.

Egg mac muffin med bacon

Egg mac muffin med bacon

Luftiga, nybakade matmuffins med rostad yta blir helt underbara fyllda med ägg och bacon.

4 personer

20 g jäst

3 dl fingervarm mjölk

1 msk honung

1 ägg

1 tsk salt

50 g rumsvarmt smör

10 dl (600 g) vetemjöl

till utbakning

1 ¼ dl (65 g) durumvetemjöl

till servering

12 skivor bacon

12 ägg

12 skivor cheddar

12 msk tomatketchup

Gör så här:

  1. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt honung, ägg, salt och smör. Blanda ner vetemjölet och arbeta ihop degen i 5–7 minuter med maskin eller för hand. Låt jäsa till dubbel storlek, det tar ca 1,5 timme.
  2. Dela degen i 12 bitar och rulla ihop till runda bollar. Rulla bollarna i durummjöl och låt vila i 20 minuter.
  3. Värm ugnen till 180°. Värm en stekpanna och stek degbollarna på bägge sidor i torr panna, tills de får lite färg. Fördela på en bakpappersklädd ugnsplåt och grädda i ugnen i 10 minuter. Låt svalna.
  4. Vid servering: Dela muffinsarna och rosta dem i brödrost eller i ugnen. Stek baconet sprött och stek äggen på ena sidan. Lägg ostskivor på 12 av muffinshalvorna och låt osten smälta lite. Bred ketchup på de andra halvorna. Lägg ihop till sandwichar med ägg och bacon mellan halvorna.
  5. Servera genast.

av Timm Vladimir foto Columbus Leth

LÄS MER:

6 lyxiga och supergoda brunchrecept

3 lyxiga och smakrika brunchrecept

Trio lanserar Vin-TV på YoutubeBrand logo
Trio lanserar Vin-TV på Youtube

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons