Annons

Mat till många som går att förbereda

Att laga mat till många gäster kan ofta kännas som ett stort stressmoment. Men det finns flera maträtter som blir lika goda om du har förberett dem (och därmed sparat tid!) dagen innan.

Potatissallad och lax är enkelt att förbereda.

Potatissallad och lax är enkelt att förbereda.

Studentmottagning, bröllopsmiddag, släktträff – eller bara en stor middagsbjudning? Oavsett vilken typ av middag det är brukar det vara mycket att ta hand om vid sidan av middagen. Just därför kan det vara skönt att bjuda på en varmrätt som går att förbereda i god tid innan festdagen.

Annons

8 varmrätter du kan förbereda dagen innan festen:

1. Ugnsstekt fläskfilé

Enkelt att steka på och sedan tillaga i ugn dagen innan. Skär upp i bitar dagen efter och servera som kallskuret.

Recept med fläskfilé >>

2. Potatisgratäng

Potatisgratäng är en utmärkt maträtt att tillaga dagen innan. Gör precis som vanligt, förvara i kylskåp och värm upp i ugnen igen innan servering.

Recept på potatisgratäng >>

3. Chiligryta

En chiligryta gör sig nästan ännu bättre när den har fått gotta till sig i 1-2 dygn. Låt den stå och puttra dagen innan, förvara i kylen och värm på i kastrull när det är dags att servera.

Recept på chiligryta >>

4. Pajer

Gör pajerna i ugnen och förvara antingen i kyl eller frys beroende på när du ska äta dem. Värm dem i ugn innan servering.

Recept på pajer >>

5. Potatissallad

Gör en god och mättande potatissallad med prästost och honungsvinägrett. Täck med plastfolie och förvara i kylen.

Recept på potatissallad >>

6. Hel laxsida

Örtrtrubbad laxsida med honungsrostade nötter, dillpesto och picklade grönsaker blir buffébordets stjärna. Servera som kallskuret.

Recept på hel laxsida >>

7. Pulled pork

Precis som chiligrytan blir pulled pork bara godare efter något dygn. Låt fläsket tillagas på låg temperatur i 8-10 timmar i ugn och förvara sedan i kylskåp. Värm upp i ugn och dra isär den innan servering.

Recept på pulled pork >>

8. Skaldjurssoppa

Tricket med skaldjurssoppa är att endast förbereda själva soppan men låta fisk och skaldjur vara. Gör skaldjurssoppan som vanligt och förvara i kylen. Värm upp den i grytan innan servering och ha då i fisk och skaldjur.

Recept på skaldjurssoppa >>

Så lagar du en god boillabaise

(0)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar