Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Mininuggets med Quorn och quinoasallad

13 sep, 2017 
AvRedaktionen
Mininuggets är perfekt till både plockmat och middag. Fritera dem i omgångar och ställ fram direkt medan de fortfarande är varma och krispiga.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Mininuggets med Quorn och quinoasallad.
Mininuggets med Quorn och quinoasallad.

4 portioner

Mininuggets:

1 paket Quorn Bitar (300 g)

300 g cornflakes

2 ägg

olja till fritering

Quinoasallad:

300 g kokt quinoa

200 g sötpotatis

200 g edamamebönor

Vitlöksdipp:

2 dl turkisk yoghurt

2 vitlöksklyftor, pressade

1-2 msk citronsaft

salt och peppar

Gör så här:

Mininuggets: Tina quornbitarna. Mixa cornflakes grovt i matberedare. Knäck ägg i en skål. Rulla bitarna i ägg och sedan i cornflakes. Fritera dem gyllene i olja (oljan ska vara cirka 160 grader).

Quinoasallad: Dela sötpotatis i grova bitar och kör dem mjuka i ugn, cirka 15 minuter på 200 grader. Blanda quinoa, sötpotatis och edamamebönor. Smaka av med salt och peppar.

Vitlöksdipp: Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

Recept och foto: Quorn

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons