Annons

Pasta med krämig svampsås

Pasta med krämig svampsås toppad med parmesan. Comfort food när den är som bäst!

Pasta med krämig svampsås. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Pasta med krämig svampsås. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

4 personer
Tid: 20 minuter

Du behöver:

1 liter svamp (t ex kantareller)
1 gul lök
2 msk smör
1 tsk vetemjöl
2 dl grönsaksbuljong
3 matlagningsgrädde
2 msk hackad timjan
Salt och peppar

Till servering:

Annons

4 portioner pasta (t ex linguine)
2 dl fint riven parmesanost

Gör så här:

Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i smör några minuter tills svampen fått färg. Pudra över vetemjöl. Späd med grönsaksbuljong och grädde medan du rör tills du har en krämig sås. Tillsätt timjan och sjud den i några minuter till. Salta och peppra.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda med såsen och den rivna parmesanosten.

(105)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar