Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Pastasallad med tonfisk och rostbiff

14 maj, 2018 
AvRedaktionen
Pastasallad med tonfisk och rostbiff.
Krämig pastasallad inspirerad av klassikern vitello tonnato – kalvkött med tonfisksås. Det salta från tonfisken passar till det rustika köttet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

10 personer (buffé)

Du behöver:

1 kg pasta, gärna lite större som penne eller skruvar

3 burkar tonfisk i olja, ca 170 g/st

4 sardeller

50 g kapris

4 dl majonnäs

1 citron, saft och rivet skal

salt

nymalen svartpeppar

färsk persilja

175 g soltorkade tomater

200 g oliver

100 g cocktailkapris

Rostbiff:

2 rostbiffar, ca 600 g/st

4 msk farinsocker

1 1/2 msk salt

25 g smör

1 dl olivolja

2 vitlöksklyftor

6 rosmarinkvistar

Gör så här:

Börja med rostbiffen. Putsa köttet. Rör ihop farinsocker och salt och gnid in i köttet. Smält smör i en stekpanna och bryn köttet på alla sidor i cirka 3–5 minuter. Rör ihop olivolja, pressad vitlök och repad rosmarin, häll i plastpåsar och lägg i köttet. Massera in marinaden och låt köttet ligga i kylen över natten.

Sätt ugnen på 175°. Lägg stekarna i en ugnsfast form, med lite avstånd emellan. Stek köttet i ugnen tills temperaturen når 55° för röd, 60° för rosa och 65 för genomstekt. Ta ut och låt vila under en bit smörpapper 20 minuter (lägg inte över aluminiumfolie, då blir rostbiffen överstekt).

Annons

Gör under tiden pastasalladen: Koka pastan efter anvisningarna på paketet, låt rinna av. Häll av tonfisken och lägg i en mixer. Tillsätt sardeller och blanda till en grov pasta. Häll upp i en skål och rör ner kapris och majonnäs. Smaka av dressingen med citronsaft, -skal, salt och peppar.

Vänd ner hälften av dressingen i pastan tillsammans med hackad persilja. Rör ner hackade soltorkade tomater, oliver och hackad cocktailkapris.

Skär upp köttet i skivor och servera till pastasalladen tillsammans med resterande dressing vid sidan av.

Pastasallad med tonfisk och rostbiff.
Pastasallad med tonfisk och rostbiff.

Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons