Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Perfekt stekt ägg – enkelt knep

09 jul, 2019 
AvRebecca Wictor
Ett perfekt stekt ägg.
Det är mycket enklare än du tror att få till det perfekta stekta ägget med en krämig gula och en fast vita. Här berättar vi hur du gör!
Annons

Har du svårt att få till det perfekt stekta ägget? För många blir aldrig konsistensen på gulan och vitan perfekt samtidigt och det enda valet man lämnas med är att vändsteka ägget. Nu kan du dock andas ut och säkra dina perfekta ägg till nästa brunch. Hemligheten? Ett lock.

Lägg på locket 1 minut

Genom att lägga på locket på stekpannan (eller ett mindre lock bara över ägget) kommer du lyckas med tricket att få den perfekta äggulan utan underkokt äggvita. Låt ägget steka till äggvitan inte längre är genomskinlig. Lägg då på locket och efter cirka en minut kommer du ha det perfekt stekta ägget framför dig. Enklare än så blir det inte.

Fler knep:

Lägg på locket när du steker ägg.
Lägg på locket när du steker ägg.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons