Annons

Annons

Picklad rödlök – enkelt grundrecept

Picklad rödlök är inte bara gott och vackert, det är dessutom hur enkelt som helst att göra. Allt du behöver är en klassisk 1-2-3-lag med ättika, socker och vatten.

Picklad rödlök. Foto: IBL

Picklad rödlök. Foto: IBL

Picklad rödlök är ett klassiskt tillbehör till bland annat grillat, hamburgare, tacos och pulled pork. Lagen fungerar även utmärkt till andra grönsaker. Testa till exempel att pickla tunt skivade morötter.

Annons

Du behöver:

1 dl ättiksprit 12%
2 dl socker
3 dl vatten
2-3 rödlökar

Gör så här:

Koka upp ättika, socker och vatten och låt svalna. Skiva löken tunt (gärna med en mandolin) och lägg i en glasburk. Häll på den ljumna lagen och låt stå i kylen minst en timme. Löken håller minst ett par veckor i kylen.

Tips på maträtter med picklad rödlök >>

Surdegsmacka med pulled pork och picklad rödlök.

Surdegsmacka med pulled pork och picklad rödlök.

(0)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar