Annons

Annons

Pilgrimsmusslor med skaldjursmajonnäs

Med skaldjursmajonnäs till pilgrimsmusslorna höjs smaken ytterligare ett snäpp. Perfekt förrätt till en lite festligare tillställning. Receptet är skapat av Markus Aujalay.

0092_EMV1208.pdf

Pilgrimsmusslor med skaldjursmajonnäs

4 personer som förrätt

Du behöver:

12 pilgrimsmusslor
neutral olja till stekning
salt
svartpeppar

Skaldjursmajonnäs:

5 dl neutral olja
300 g skal från skaldjur (t ex hummer, havskräftor, räkor)
1 gul lök (hackad)
2 vitlöksklyftor (hackade)
1/2 röd paprika (hackad)
2 tomater (i bitar)
1 msk tomatpuré
några kvistar timjan
några kvistar dill
1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
örter efter smak till garnering

Annons

Gör så här:

Fräs skaldjursskalen i lite av oljan tills de fått lite färg. Lägg i lök, grönsaker och tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Häll på resten av oljan och låt koka upp. Dra kastrullen åt sidan och lägg i örterna. Låt stå i rumstemperatur över natten.
Sila genom finmaskig sil. Vispa ihop äggulan med senap och vinäger. Tillsätt skaldjursoljan droppvis och sedan i en tunn, jämn stråle under ständig vispning till en tjock majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Stek pilgrimsmusslorna i het panna i olja i cirka 30 sekunder på varje sida. Krydda med salt och peppar. Garnera med örterna.

Av: Markus Aujalay

(2)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar