Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Pocherad kyckling med grön och vit sparris

14 maj, 2018 
AvRedaktionen
Pocherad kyckling med grön och vit sparris.
Lyxa till det med både vit och grön sparris. Samma grönsak, men ändå så olika smak! Servera med pocherad kyckling, färskpotatis och vattenkrassedressing.
Annons

4 personer

Du behöver:

4 kycklingbröstfiléer

Kryddig koklag:

1 schalottenlök

1 persiljekvist

1 dl vitt vin

1 liter färdig hönsbuljong

skalen från de vita sparrisarna

Grönsaker:

1 knippe grön sparris

1 knippe vit sparris

Vattenkrassedressing:

¾ dl kryddig koklag (se recept ovan)

1 dl grädde

½ citron, rivet skal och saft

1 knippe vattenkrasse*

1 äggula

salt

färskmald svartpeppar

* Hittar du inte vattenkrasse kan du ersätta den med babyspenat.

Tillbehör:

färskpotatis

Gör så här:

Skölj den gröna sparrisen och bryt av den nedersta, trägia delen. Skölj och skala försiktigt den vita sparrisen från knoppen och neråt. Skär eventuellt av en bit av den nedersta delen om den är skadad eller träig. Spara skalen.

Koka färskpotatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, håll varmt.

Skala och hacka schalottenlöken. Skölj persiljan. Koka upp vitt vin och buljong tillsammans med lök och persilja. Tillsätt sparrisskalen och kycklingfiléerna, låt koka på låg värme i cirka 10 minuter tills kycklingen är färdigkokt utan rosa köttsaft. Lyft ur kycklingen, sila över kokvattnet i en annan kastrull och koka den vita sparrisen i 5 minuter och den gröna sparrisen i 2 minuter. Lyft upp med hålslev, spara kokvattnet.

Reducera, koka ner, kokvattnet tills det återstår cirka ¾ dl. Tillsätt grädde, citronsaft och finrivet citronskal och koka upp. Tillsätt hälften av vattenkrassen, ta kastrullen från värmen och mixa i äggulan med en stav- mixer. Smaka av med salt och peppar.

Halvera kycklingbrösten och lägg dem ovanpå de gröna och vita sparrisarna. Häll över vattenkrassesåsen och garnera med resterande vattenkrasse. Servera med färskpotatis.

Pocherad kyckling med grön och vit sparris.
Pocherad kyckling med grön och vit sparris.

Av: Gitte Rasmussen
Foto: Christine Christianssen

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons