Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Krossad färskpotatissoppa med ädelost och rädisor

08 apr, 2017 
AvRedaktionen
Krossad färskpotatissoppa med ädelost och rädisor.
Den mjälla milda smaken av färskpotatisen landar fint som bakgrund mot den skarpa ädelosten och de krispiga rädisorna. Ät soppan som förrätt eller middag med ett gott bröd.
Annons

4 personer

Tid: 25 minuter

Tips! Mixa soppan gärna grovt, så att den får lite tuggmotstånd med bitar av potatis kvar.

Du behöver:

350 g färskpotatis

1 dm purjolök

1 vitlöksklyfta

1 liter grönsaksbuljong

salt & peppar

Tillbehör:

100 g ädelost

1 knippe rädisor

vattenkrasse

Gör så här:

Borsta potatisen och skär den i bitar. Skiva purjolöken. Lägg potatis, purjolök, pressad vitlök och grönsaksbuljong i en kastrull. Sjud under svag värme tills potatisen mjuknat. Mixa soppan hastigt så att potatissoppan blir grovkrossad. Krydda. Smula över ädelosten och skivade rädisor samt vattenkrasse.

Krossad färskpotatissoppa med ädelost och rädisor.
Krossad färskpotatissoppa med ädelost och rädisor.

Av: Charumati Roug
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons