Annons

Annons

Vegetarisk triple-cheese-burgare med karamelliserad lök

Älskar du ost och hamburgare men vill skippa köttet? Då kommer du att älska den här lakto-ovo-vegetarisk burgaren med tre sorters ost och karamelliserad lök.

Vegetarisk triple-cheese-burgare med karamelliserad lök.

Vegetarisk triple-cheese-burgare med karamelliserad lök.

4 portioner

Du behöver:

4 Quorn Burgare
4 burgarbröd
4 skivor cheddarost (löpefri)
4 skivor mozzarella (löpefri)
salt & peppar
olja till stekning

Cream cheese dip:

2 msk crème fraîche
4 msk cream cheese mögelost (löpefri)

Annons

Karamelliserad lök:

1 gul lök
1 msk smör
2 tsk socker
salt

Till servering:

romansallad
tomat
groddar
karamelliserad lök

Gör så här:

Karamelliserad lök: Skiva lök. Hetta upp smör i panna på hög värme. Bryn löken så att den tar färg. Sänk värmen och låt löken mjukna 7-10 minuter. Salta och sockra.

Burgare: Stek eller grilla burgarna i olja enligt anvisning på förpackningen. Salta och peppra efter smak. Toppa varje burgare med en skiva cheddar och en skiva mozzarella i slutet av stekningen så hinner de smälta lite.

Cream cheese dip: Blanda crème fraîche och cream cheese till en slät kräm.

Montera burgarna med bröd, cream cheese dip, sallad, tomat, groddar och karamelliserad lök.

Recept och foto: Quorn

(48)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar