Annons

Annons

Äggtoddy med mörk rom

Krämig äggtoddy med mörk rom. Klassisk jul- eller påskdrink som är perfekt efter middagen! Här serveras den varm, men äggtoddy kan även drickas kall.

Krämig äggtoddy.

Krämig äggtoddy.

4–6 personer
Tid: 10 minuter

Du behöver:

4 äggulor
8 msk rörsocker
1 tsk bourbon vanilla-pulver + lite extra
1 ½ dl mörk rom
8 dl varm mjölk

Gör så här:

Vispa upp äggulor, socker och vaniljpulver med elvisp till en krämig smet. Häll i romen och mjölken medan du fortsätter vispa tills det blir skummigt. Häll upp i ett höga glas som tål värme. Skeda på lite skum och servera med lite vaniljpulver på toppen.

Annons

Av: Liselotte Forslin
Foto: Lennart Weibull

(114)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar