Annons

Annons

Miniburgare på högrev och sidfläsk

Vi tipsar om ett härligt recept på miniburgare. Perfekt till vårens grillpremiär! Att blanda rökt sidfläsk i burgarna är en riktig höjdare. Hamburgarna blir otroligt saftiga och får en härligt rökig ton.

Miniburgare på högrev och sidfläsk.

Miniburgare på högrev och sidfläsk.

Ca 12 små hamburgare
Tid: 1 timme och 15 minuter

Du behöver:

500 g högrev
300 g rökt sidfläsk i bit
salt
nymalen svartpeppar
valfritt bröd, stansat som rundlar eller skuret i mindre, passade bitar

Annons

Rödlöksmarmelad:

3 rödlökar
1 äpple
2 dl socker
2 msk ättikssprit, 12%
1 krm salt
2 stjärnanis

Fetaostöra:

150 g fetaost
1 dl yoghurt 10%
1 vitlöksklyfta
1 tsk honung
salt
nymalen svartpeppar

ruccola

Börja med att lägga in sidfläsket i frysen tills det blivit riktigt kallt och lite hårt, men inte genomfruset, så blir det lättare att riva det sen. Ta fram färsen så att den hinner bli rumstempererad.

Skala och skiva under tiden rödlöken till rödlöksmarmeladen. Skala och hacka äpplet i grova bitar. Lägg i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser. Koka upp och låt sjuda i cirka 15 minuter. Ställ i kylen och låt svalna.

Mosa eller mixa samman fetaosten med yoghurt, vitlök, honung, salt och peppar. Ställ kallt.

Stansa, eller skär brödet i lagom stora bitar.

Ta ut sidfläsket ur frysen och riv det grovt på ett rivjärn. Blanda med högrevsfärsen, salt och peppar. Provstek gärna en liten bit och smaka av. Låt färsen stå framme i rumstemperatur medan du tänder grillen. Forma färsen till små burgare och grilla dem några minuter på båda sidor. Tänk på att det går ganska fort eftersom de är så små. Arrangera hamburgarna med fetaröra, rödlöksmarmelad och ruccola mellan två brödskivor.

Tips! Blir det rödlöksmarmelad över, håller den ett par månader i kylen. Perfekt att ta fram till sommarens andra grillmiddagar!

(1)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar